Nieuws

Nieuws

09/09/2022


GRIEPVACCINATIES


VOOR WIE?


Het griepvaccin is sterk aangeraden voor:


  • Vrouwen die zwanger zijn tijdens het griepseizoen.
  • Iedereen ouder dan 50.
  • Iedereen vanaf de leeftijd van 6 maanden met diabetes of een andere chronische ziekte van bijvoorbeeld hart, longen (ernstig astma of COPD), lever, nieren of spieren. Of mensen die een verminderde weerstand hebben door een andere ziekte of een behandeling.
  • Alle personen die opgenomen zijn in een woonzorgcentrum, een psychiatrische instelling of een instelling voor personen met een beperking.
  • Alle mensen die samenwonen met de bovengenoemde risicopersonen of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden.
  • Alle personen werkzaam in de gezondheidssector.Personen die tot één van de bovenstaande risicogroepen behoren, kunnen een griepvaccin zonder voorschrift bij de apotheker verkrijgen.


WANNEER?


De beste periode om je te laten vaccineren is van half oktober tot half december.


HOE? Je kan één van onderstaande opties kiezen:


  1. Kom naar één van onze twee vaccinatiemomenten die we als Netwerkpraktijk De Vleugel organiseren. Deze zullen doorgaan in praktijk Witte Steen te Witte Steenstraat 47 in Peer op dinsdag 25/10/2022 van 13u-15u en op dinsdag 08/11/2022 van 19u-21u. Dit zijn vrije momenten waarvoor je geen afspraak moet maken.
  2. Boek een afspraak in bij onze verpleegkundige Inge. Zij heeft vaccinatiemomenten op woensdag- en donderdagvoormiddag in praktijk Breugelzorg te Lillerbaan 22 in Kleine-Brogel. Je kan hiervoor een afspraak maken via onze online agenda of telefonisch.
  3. Neem je griepvaccin mee op consultatie bij je arts.


Alvast welkom op één van deze gelegenheden. Trek gemakkelijke kleding aan waarbij je bovenarm vlot toegankelijk is, draag een mondmasker en neem zeker je griepvaccin en je identiteitskaart mee.


Netwerkpraktijk De Vleugel